G-pojilla jännittävä eka kerta

8.6.2021

ViU:n G-pojat matkasivat maanantai-illaksi Kiteelle pelaamaan pari peliä Junnusuperia eli pienpesistä. Nämä pelit olivat tämän joukkueen ihan ensimmäiset viralliset pesispelit. Kokoon saatiin kuuden pojan innokas pelaajajoukko. Ja koska poikien valmentaja oli kiinni pesiskouluhommissa, niin pelinjohdossa hääri kolme innokasta vanhempaa.

Vaikka yhtenäiset peliasut vielä puuttuivatkin, niin peli-intoa ja joukkuehenkeä onneksi ei. Hienosti pojat onnistuivat molemmissa peleissä. Rohkeasti tartuttiin lukkarointiin, vaikka siitä ei juurikaan kokemusta ollut, ja tosi hienosti sen tontin muutama poika hoitikin ihan kuin vanha tekijä. Myös onnistuneita lyöntejä ja vauhdikasta etenemistä nähtiin. Todella hieno alku joukkueen peleille, vaikka toinen peli venyikin aika myöhäiseksi. Pojat olivat kyllä jäätelönsä ansainneet.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli toinen joukkue ensikertalaisia Tohmajärveltä. Peli oli tosi tiukkaa. Tasaista taistelua ja paljon juoksuja nähtiin puolin ja toisin. Toisessa pelissä vastaan asettui Kiteen G/F tyttöjen joukkue. Tässä pelissä mentiinkin sitten tyttöjen komennossa, mutta hienosti pojat tsemppasivat ja taistelivat, vaikka väsymys alkoikin jo painaa.

Kivaa oli pojista kuulemma pelata ja sehän se tärkeintä on - peli-ilo. Todella mahtavaa oli poikien pelaamista katsella ja ohjata. Ohjeita kuunneltiin ja pelin idea oli jokaisella jo tiedossa. Tästä on hyvä jatkaa pesiskesää eteenpäin.

Sonja Ollila