E-tyttöjen aluesarjaa pelattiin sateisessa säässä Viinijärvellä

8.8.2021

Ensimmäinen peli Kiteen Palloa vastaan Viinijärven Urheilijat aloitettiin pirteästi jo yhdeksältä. Pelin lopputulos kertoo olennaisen pelistä. Tasaista oli.

Saimatilma Puhakka johti ViU:n ulkovuoroja rohkealla lukkaripelillä ja sillä napattiin muutama hieno palo pesiltä. Muutenkin tytöt pelasivat rohkeasti ja paloja haettiin ahnaasti polttoheitoilla. Valitettavasti näistä syntyi myös vastustajallekin sitten juoksuja. Mutta oli toki KiPalla kovia lyöjiäkin.

Sisäpelissä koko joukkue onnistui tasaisesti ja nähtiin sekä hienoja lyöntejä että etenemisiä. Moni ViU:n napakka yritys jäi KiPan etukentän nopeisiin räpylöihin. I -palkinnon sai jokeripaidassa Pilvi Putkuri ja toinen sisäpelin onnistuja, joukkueen kapteenina toiminut Iida Suihko, palkittiin II -palkinnolla. ViU voitti pelin koko joukkueen tasaisella tekemisellä 13 - 17.

Viinijärven huilatessa Puijon Pesis ja Kiteen Pallo pelasivat oman pelinsä vähän huonommassa säässä ja lopputulos 5 - 26 KiPalle. Pelin sykähdyttävintä antia oli molempien joukkueiden pelinjohdon kannustava ohjaus.

Viinijärven Urheilijat sai lepovuoron jälkeen vastaansa Puijon Pesiksen. Ensimmäinen ulkovuoro näytti suunnan pelille. Alma Loponen hallitsi lautasta ja hienosti pelannut ulkokenttä hoiti loput. Ulkopelisuoritukset olivat varmoja ja niillä napsittiin tärkeät palot pesiltä.

Sisäpeli oli ensimmäisen KiPa-pelin jatkumoa. Koko joukkue suoritti varmasti: vaihdot olivat taidokkaita ja kotiutukset vahvoja. Muutama hieno lyönti antoi odottaa kunnareitakin, mutta PuPe pysäytti pallot hienosti ja kunnarijuhlat jäivät vielä väliin. ViU oli tylynä ja PuPe sai kolmessa vuoroparissa vain yhden juoksun. Peli päättyi ViUn voittoon 1 - 19. Ykköspalkinnon sai Alma Loponen ja kakkospalkinnon joukkueen kapteeni Saimatilma Puhakka. E-tyttöjen peliä johtivat Pinja Vattulainen ja Heikki Suihko.