D-tyttöjen valtakunnallinen lopputurnaus

21.9.2021

Viinijärven Urheilijoiden D-tytöt päättivät viikonloppuna pelikauden valtakunnallisessa lopputurnauksessa Roihuvuorella Helsingissä. 

Mukana olivat Suomen kahdeksan parasta D-ikäisten joukkuetta.

D-tytöt lähtivät turnaukseen itäisen alueen ykkösinä ja takana on ollut loistava kesä. Etukäteen tiedettiin, että vastustajat tulevat olemaan todella kovia ja turnaus toimii hyvänä tason mittauksena tuoden motivaatiota tulevaan harjoituskauteen.

Makaan mukaan oli saatu kotijoukkojen loistavat kannustusjoukot  ja sääkin pysyi kohtuullisena koko viikonlopun, vaikkakin kylmää oli. Pelit pelattiin neljän vuoroparin otteluina.

Alkulohkossa kohdattiin ensiksi Oulun Lippo joka teki heti ensimmäisessa sisävuorossa yksitoista juoksua. ViU:n pelinjohto Kristian Martikainen ja Lauri Tanninen saivat kuitenkin luotua uskoa Viinijärven tyttöjen peliin. Ulkopeli parani ja pallot rupesivat jäämään räpylään. Ottelun loputtua oli taululla numerot 4-12 Oululle. Vinkusta palkittiin Mona Asikainen.

Toisessa pelissä kiilaan vastustajaksi juoksi Ruoveden Pirkat/Hämeenkyrön räpsä yhdistelmäjoukkue. Ottelu alkoi Oulu-ottelun tapaan hermostuneesti ja hämäläiset pääsivät heti karkumatkalle ja veivät ottelun juoksuin 3-13. Pyttykerho muisti jälleen vahvasti pelannutta Mona Asikaista.

Alkulohkon viimeissä ottelussa lähdettiin haastamaan Laitilan Jyskettä, joka oli voittanut tällä kaudella kaikki pelinsä. Jyske näytti kovuutensa ja vei ottelun 2-17. Viinijärven tytöistä palkittiin Iina Kröger.

D-tyttöjen pelaaja Sonja Purmonen oli avauspäivän yksi onnistujista. Sonja oli iloinen että joukkue pääsi lopputurnaukseen pelaamaan kovia joukkueita vastaan. Sonjaa jäi vähän harmittamaan kun sisäpeliä ei saatu normaalille tasolle.

Sunnuntaina jatkettiin sijoitusotteluilla ja heti aamusti kohdattiin Oulunsalo. Pelinjohto oli tehnyt onnistuneita muutoksia Saima Puhakka siirtyi lukkariksi ja Ada "Reiska" Reijonen linjalle takalukijaksi. Ottelun alkuun kyseinen kaksikko sai vielä hyvin tukea ulkokentältä ja peli pysyi tasaisena. Pelin vanhetessa kuitenkin fysiikan lait tulivat esiin ja Oulunsalo karkasi 18-3 voittoon. Vinkkulaisista palkittiin lautasen äärellä onnistunut Saima Puhakka.

Viimeisessä ottelussa sijoista 7-8 kohdattiin uudestaan Oulun Lippo. Pelinjohto oli vielä muuttanut rohkeasti ulkopeliä Jenna Karvinen oli siirtynyt 3-koppariksi, missä hän pelasi onnistuneen pelin. Siepparin tontille takakentältä oli kotiutunut Sanni Huotari. Heti alkuun turnauksen paras ulkopeli ja Oulu pidettiin nollilla. Myös sisäpeli lähti hyvin liikkeelle, jokerina pelannut Ronja Ollila rakenteli kolmostilanteen ja Mona Asikainen löi pallon koppareiden eteen Sonja Purmosen juostessa 1-0 johtojuoksun. Seuraavassa vuorossa Sonja käytti ulkokentän nukahduksen hyväksi ja toi Vinkun tytöt 2-0 johtoon. Tämän jälkeen kuitenkin Oulu sai pääkotiuttajilleen tilanteet ja muutamalla hienolla lyönnillä siirtyi nopeasti 6-2 johtoon. Oulu jatkoi rummutustaan ViU:n hyvästä taistelusta huolimatta, voittaen ottelun 19-2. Ada Reijonen palkittiin ottelussa etenkin hienoista ulkopelisuorituksista.

Viikonlopun peleistä huolimatta Viinijärven tytöt ja valmennus voivat olla tyytyväisiä oltuaan ikäisten Suomen kahdeksanneksi paras joukkue. Joukkueen pelinjohtaja Kristian Martikainen oli tyytyväinen varsinkin toisen päivän peleihin ottelun alussa. "Yksilöinä tuli hienoja pelisuorituksia. Koko ottelussa ei vielä pelimerkit aivan riitä näitä huippujoukkueita vastaan. Ylpeä olen kuitenkin tytöistä että päät eivät missään vaiheessa painuneet alas" toteaa Kristian Martikainen.

Omasta puolestani haluan kiittää D-tyttöjen pelaajia, valmentajia, taustaryhmää ja loistavia vanhempia hienosta kaudesta. Usko tulevaisuuteen on kova.

Kiittäen Maksu