D-tytöt turnasivat Siilinjärvellä

29.5.2022

D-tytöt turnasivat Siilinjärven POP-areenalla launtaina 28.5.

Lajin juhlavuoden kunniaksi seurat nostavat joukkueiden nimiin seuralegendojaan. ViU:n D-tytöt kunnioittavat nimessään Ulla Räsästä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin Sotkamon Jymy. ViU:n Kapteeni Saimatilma Puhakka voitti hutunkeiton ja VIU:n tytöt aloittivat ensimmäisen jakson sisävuorolla.

Martta Muuttoranta löi itsensä varmasti kentälle ja eteni hienoilla vaihdoilla kolmospesälle, josta toisena lyönyt Iida Karttunen sivalsi hienosti kakkospuolelle ja Muuttoranta toi sisävuoron ainoan juoksun. VIU:n tytöt pelasivat tarkasti omalla ulkovuorollaan, joten Sotkamo ei saanut juoksuja. Toisessa sisävuorossa saatiin peli rullaamaan ja neljä juoksua lisää. ViU jatkoi ulkona hyvää tekemistä ja Sotkamo jäi myös toisessa sisävuorossa ilman juoksuja. Kolmannessa vuoroparissa Ronja Ollila toi vapaataipaleen turvin jo kuudennen juoksun. Lisäksi Oona Hiltunen sivalsi Muuttorannan kotiin. Sotkamo sai jakson ainokaisen juoksunsa harhaheitolla. Ensimmäinen jakso ViU:lle juoksuin 7-1.

Toisella jaksolla Sotkamo sai pelinsä rullaamaan paremmin. Ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Sotkamon Kemppainen löi läpilyönnin ja kenttä rullasi. Tuloksen kunnari ja kaksi juoksua. Sotkamo löi vielä Kemppaisen kotiin joten 1. vuoroparin tasoittavalle mentiin 4-0 Sotkamon johdossa. Omassa sisävuorossaan VIU:n Muuttoranta toi juoksun vapaataipaleen turvin ja Iida Karttunen löi taas hienosti läpi ja juoksi kunnarin. 2. aloittavalla Sotkamo jatkoi hyvää sisäpeliään ja sai neljä juoksua lisää. ViU sai 2. lopettavalla sisäpeliä taas rullaamaan, kun Saimatilma Puhakan lyönnillä ensin Janette Tarvainen ja sitten Muuttoranta toivat juoksut. Tämän jälkeen Alma Loposen lyömänä toivat Karttunen ja Puhakka juoksut. Kun Hiltunen vielä harhaheitolla toi juoksun lähdettiin jakson viimeiseen vuoropariin 8-7 Sotkamon johdossa. 3. vuoroparissa molemmat saivat yhdet juoksut eli Sotkamo vei toisen jakson 9-8.

Voitto ratkaistiin kotiutuslyönneissä.

Sotkamo aloitti ja sai hienosti kolme juoksua. Etumatka tuntui jo aika suurelta, mutta ensimmäisessä parissa Muuttoranta löi hienosti läpi ja Janette Tarvainen juoksi kotiin sekä Muuttoranta kiersi kunnarin. Seuraavassa parissa Puhakka sivalsi Karttusen kotiin ja oltiin jos tasoissa. Ja kun vielä Hiltunen onnistui kotiuttamaan Emilia Pesosen vei ViU pelistä voiton 1-2.  ViU:sta 1. palkittu oli Iida Karttunen ja 2. palkittu Minja Tukiainen

Toinen peli SiiPe:ä vastaan toi kokemusta

Toisessa pelissä vastaan tuli SiiPe Annila, joka tiedettiin ennakkoon kovaksi vastukseksi. Vinkun joukkue lähti siitä huolimatta hienosti taistelemaan. Peli tarjosi hyvää harjoitusta ja hienoja onnistumisiakin, mm. Minja Tukiainen lukkaroi hienosti. SiiPe vie kuitenkin pelin selvästi 2-0. ViUsta 1. palkittu oli Alma Loponen ja 2. palkittu Janette Tarvainen

Teksti ja kuvat: Sonja Ollila