D-tytöt taisteluvoittoon kauden avauksessa

19.5.2022

D-tytöt avasivat pelikauden maanantaina 16.5. tuulisessa ja koleassa säässä Jyväskylässä ja vastassa oli Kirittäret. Yhdessä olimme päässeet pelaamaan harjoituskaudella niukasti ja peli aloiteltiinkin sovitusti hieman varovaisesti. Ulkopelissä hieman jännitys näkyi ja Kirittäret takoivat ensimmäisessä jaksossa yhteensä 19 juoksua. Sisäpelissäkin alun jännitys vielä näkyi mailanvarressa, mutta jakson loppua kohti lyöntipeli alkoikin paranemaan ja jakson viimeisessä vuoroparissa Oona Hiltunen löi takaa läpi, kunnari ja kaksi tavallista juoksua, Oona toi vielä tuplajuoksun. Takaa-ajo ei riittänyt ja jakso Kirittärille 19–10.

Ensimmäisen jakson lopun takaa-ajosta tytöt saivat uskoa omaan tekemiseen. Toiselle jaksolle tehtiin ennalta suunniteltuja muutoksia, jotka toivat ulkokenttään vahvuuksia. Toisella sisävuorolla sisäpelin jännitys purkaantui, saatiin tehtyä ajolähtötilanteita ja Iina Krögerin ja Alma Loposen loistavilla läpilyönneillä molemmille kunnarit ja yhteensä kahdeksan juoksua. Viimeiselle tasoittavalle lähdettiin tilanteesta 12–12. Tilanteessa saatiin helposti luotua paloton kolmostilanne ja Saima Puhakka löi merkistä hienon pussarin Janette Tarvaisen tuodessa jakson voittojuoksun. Jakso Viinijärvelle 12–13.

Supervuorossa aloitimme ulkona ja ulkopelissä liike oli hyvää ja Kirittäret jätettiin ilman juoksuja. Sisäpelissä hieman pelin jännitys näkyi ja Kirittärillä oli ulkopeli hyvää, jäimme ilman juoksuja, supervuoro 0–0.

Kotiutuslyöntikilpailussa Kirittäret aloitti sisävuorolla saaden hienolla lyönnillä yhden juoksun, Viinijärven ulkokentän pelatessa ottelun parasta ulkopeliään. Viinijärvi tarvitsi vain kaksi paria ratkaistakseen voiton Viinijärvelle. Ensimmäisessä parissa Martta Muuttoranta löi kotiin nopean Iida Karttusen ja voiton Viinijärvelle ratkaisi toisessa parissa Minja Tukiaisen voittolyönti Alma Loposen tuodessa juoksun.

Viinijärven palkitut Iina Kröger ja Minja Tukiainen.