D-tytöille riemukas aluesarjamestaruus

4.9.2021

ViU:n D-tytöt saavat riemuita aluesarjamestaruudesta.

Pallokentällä pelattiin lauantaina 4.9. runkosarjan neljän parhaan kesken sijoitusottelut. ViU oli varmistanut runkosarjan voiton ja pääsi aloittamaan välierät sarjan nelosta, Joensuun Mailaa vastaan. Peli alkoi nihkeästi ja kylmä sää sekä ottelun merkitys näkyi otteissa. Eka jakso JoMa:lle 3-5. Toisen jakson toisessa vuorossa ketsuppipullo sitten aukesi ja ViU paukutti vuoroon kuusi juoksua. Koko toinen jakso ViU:lle 11-4. Tarvittiin kotiutuslyöntikisa ottelun ratkaisuun. ViU:lta kaikki viisi etenijä – lyöjä -paria onnistuivat ja lukemat 5-0. Kun ulkovuorossa JoMa:n ensimmäinen juoksuyritys pystyttiin torppamaan, nähtiin kentällä harvinaista taktiikkaa. Kaikki ViU: ulkopelaajat siirtyivät kentän rajoille estämään mahdollista JoMa:n läpäriä ja kunnaria. Näin JoMa sai loput neljä etenijäänsä kotiutettua, mutta se ei riittänyt. Kotari ViU:lle 5-4 ja ottelu 2-1 (1-4, 10-8, k 4-3). ViU finaaliin ja JoMa pronssiotteluun.

Toisessa välierässä SiiPe mustat varmisti paikkansa finaaliin numeroin 2-0 (7-0, 9-5). JoMa:lle pronssipeliin vastustajaksi tuli KiPa 90 joukkue. Joensuulaiset pokkasivat pronssimitalit lukemin 0-2 (13-14, 2-8).

Finaali oli tasaväkisten joukkueiden taistelu, jossa molemmin puolin riemuittiin onnistumisista sekä hyödynnettiin vastustajan virheet. SiiPe mustat vei ensimmäisen jakson 1-4. Toisella jaksolla ViU eteni hienoisessa johdossa. Kun kolmannen tasoittavalla alkanut SiiPe:n rynnistys pystyttiin torjumaan, näkyi taululla jakso ViU:lle 10-8. Tarvittiin taas viittä etenijä- lyöjä tutkaparia ottelun voittajan ratkaisemiseksi. SiiPe pystyi kotiuttamaan kolmesti. ViU:n hyvät lyönnit upposivat ja neljä viidestä yrityksestä onnistui. Näin ViU sai aloittaa villit mestaruustanssit kentällä.

Finaalin palkitut: ViU I, Sonja Purmonen, II Iida Suihko. SiiPe I Minja Huttunen, II Elsi Katainen