C-TYTÖT HOPEALLE

12.9.2022

Itäisen alueen Savo-Karjalan alueturnaus

Sunnuntaina Sotkamon hulppealla Marjex-Areenalla pelattiin C-tyttöjen lopputurnaus jossa olivat mukana Sotkamo, Kirittäret, Joma ja Viinijärvi.

Semifinaalissa kaatui Joma

Aamun ensimmäisessä pelissä kohtasivat runkosarjan kakkonen ViU ja kolmonen Joma. Päivän ottelut pelattiin aina kolmen vuoroparin jaksoissa ja jos jaksot tasan niin pelataan heti kotiutuskisa. ViUn tytöt saivat otteluun  lentolähdön ja Joma pidettiin nollilla ja heti ensimmäisessä sisävuorossa Tua Riissanen löi merkistä läpi kolmosluukusta ja Martta Muuttoranta ja Sole Riissanen juoksivat kotipesään numeroiksi 2-0. Jokeri Anni Kokkonen kotiutti vielä Mona Asikaisen ja tilanne hetkessä 3-0. Kumpikin teki vielä yhden juoksun ja jakso Viinijärvelle 4-1. Toinen jakso alkoi myös Viinijärven hallinnalla. Toisessa vuoroparissa ViU johti 1-0 ja Sole Riissanen löi takaa kakkospuolelta läpi tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu sekä numerot taululle jo 3-0. Jakson päätösluvut 6-0 löi Iina Kröger ja kotiin juoksi Hertta Kohonen. Koko peli Viinijärvelle 2-0 (4-1 ja 6-0) ja kohti finaalia. Päivän toisessa pelissä runkosarjan ykkönen Sotkamo kaatoi nelosen Jyväskylän Kirittäret puhtaasti 2-0 ja Sotkamo finaaliin.

Pronssipelistä jännä trilleri

Joma ja Kirittäret järjestivät jännitysnäytelmän. Avausjakso Kirittärille kahdella kunnarillaan 5-7. Toinen jakso puolestaan Jomalle 6-3. Kotiutuskisan aloitti Joma sisällä ja pelasi vahvasti tehden viidellä parilla kolme juoksua. Kirittäret onnistui kuitenkin nousemaan viimeisellä parilla tasoihin 3-3 ja näin uusi "kotari"kolmella parilla. Joma jatkoi vahvasti tehden kaksi juoksua ja siirtyen 5-3 johtoon. Kirittäret kuitenkin kavensi, tuli tasoihin ja viimeisellä parilla nousi 5-6 voittoon ja vieden koko ottelun 1-2 ja näin pronssimitalit matkasivat Jyväskylään.

Finaalissa Sotkamo tiukasti parempi

Avausjakson alussa Sotkamo sai harhaheitolla ja yhdellä lyödyllä juoksulla kuskin paikan, siirtyen 2-0 johtoon. Tämän jälkeen kumpikin joukkue pelasi hienoa ulkopeliä ja lisäjuoksuja ei syntynyt ja näin jakso Sotkamolle 2-0. Toinen jakso jatkui edelleen kovina ulkopelisuorituksina ja Viinijärven kannustus joukkojen kovana kannustuksena. ViUn tytöistä kainuulaisia sisäpelissä pitivät varpaillaan lukkari Saimatilma Puhakka ja 1-vahti Mona Asikainen. Sotkamo pystyi kuitenkin siirtymään 1-0 johtoon. Toisessa vuoroparissa Sole Riissanen löi merkistä väliin Ada Reijosen juostessa numeroiksi 1-1. Hyvistä yrityksistä huolimati lisäjuoksuja ei syntynyt ja näin toinen jakso tasan 1-1 ja koko ottelu Sotkamolle 1-0. Sotkamolle kultaa ja Viinijärvelle matkasi hienot hopea mitalit. Finaalipelissä palkittiin Viinijärveltä lukkari Saimatilma Puhakka. 

Kiitokset kaikille

Kuluneella kaudella joukkuetta koiteltiin aika kovin josta piti huolen epidemiat. Hienosti kuitenkin päästiin maaliin. Isot kiitokset kaikille pelaajille, valmentajile, taustaryhmille unohtamati vanhempia ja mukana olleita talkoolaisia. Erityiskiitokset kuitenkin vielä yhteistyökumppaneille.

Terveisin Maksu