C-TYTÖILLÄ ONNISTUNUT TURNAUS

20.3.2022

Viikonloppuna pelattiin hyvätasoinen C-Tyttöjen kutsuturnaus Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Mukana oli kuusi joukkuetta ja turnaus pelattiin kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Alkulohkoissa kaikille tuli kaksi ottelua ja niiden mukaan määräytyi sijoitusottelut.

Lauantaina:

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin etukäteen kovimmaksi joukkueeksi ennakoitu Hamina. Avausjakso alkoi kovalla jännityksellä ja Hamina karkasi heti 0-7 johtoon. Tämän jälkeen Vinkun tytöt aloittivat pelin uudestaan ja ottelu sai uuden ilmeen jakso kuitenkin oranssipaidoille 0-8. Toisella jaksolla laitettiin Haminan tytöt tiukille ja tuloksena niukka 1-3 jaksotappio. Varsinkin lukkari Sara Rosti ja 2-kopparina pelannut Oona Hiltunen esiintyivät edukseen. Mainittakoon että Hamina voitti koko turnauksen puhtaalla pelillä. Ilta-päivän toisessa pelissä kohdattiin maineikas Jyväskylän Kirittäret ja tuloksena puhdas 2-0 voitto, jaksot 3-0 ja 6-0. Nyt ulkopeliä johti mallikkaasti Saima Puhakka. Molempien jaksojen alkutahdit sisäpelissä löi Sole Riissanen, saaden hyvin tukea Mona Asikaiselta ja Tua Riissaselta. Voitto tiesi että sunnuntaina kohdataan pronssiottelussa Vihdin Pallo.

Pronssia Tuliaisena:

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vahvalla ulkopelillä. Avausjakson ratkaisu syntyi viimeisessä sisävuorossa jossa Sara Rosti löi pallon merkistä kopparien eteen ja Viu siirtyi 1-0 johtoon. Viimeisessä ulkovuorossa nyt vuorostaan lukkarina vahvasti pelannut Ada Reijonen teki nopeasti kaksi paloa ja kun pelinjohdon ja sieppari Martta Muuttorannan yhteistyö toimi ja takapalo ykköselle ja siitä kolmas risti taululle ja jakso Viinijärveläisille. Toisella jaksolla ulkopeli jatkui samalla tahdilla tiiviinä ja kapellimestareina toimivat Anni Kokkonen ja Hertta Kohonen. Sisällä Sole Riissanen antoi tykkinsä puhua saaden jälleen kovinta tukea Mona Asikaiselta ja Tua Riissaselta. Näin kolmas sija turnauksen parhaalla pelillä. Jaksot Vinkkulaisille 1-0 ja 6-0. Turnaus oli hieno osoitus Pesäpalloliiton Itäisen-alueen toiminnasta Pirjo Mäkelän johdolla. Lisäksi halutaan nostaa esille alueen nuoret tuomarit jotka onnistuivat erinomaisesti tuomari tehtävissään.