C-tytöille hopeiset mitalit

14.9.2020

Vinkun C-tyttöjen tavoite toteutui, tuloksena aluesarjan hopeamitalit!

Lauantaina 12.9. pelattiin Jyväskylässä C-tyttöjen aluesarjan lopputurnaus. Mitaliehdokas Kirittäret kohdattiin välierissä. ViU:n tytöillä oli peliin kova lataus ja niinpä vaan Kirittäret kampitettiin tuloksella 1-2 (1-0, 1-4, 0-0, 0-3). Valmentaja Hanne Martikainen toteaa, että "pelasimme ehdottomasti kauden parhaan pelin" ja jatkaa: "Se, minkä joukkue teki lauantaina, oli varmasti maksimaalinen suoritus ja täydellinen onnistuminen vallitsevassa tilanteessa".

Finaaliin odoteltiin toisesta välierästä vastustajaksi joko HP tai JoMa. Tuokin ottelu oli tasaisen tiukka ja päätyi lopulta JoMa:lle 1-2 (3-1, 0-1, 0-0, 2-3). Näin saatiin aikaan pohjois-karjalainen derby ViU - JoMa. 

Vinkku pelasi yhdeksällä pelaajalla. Lähtöasetelma peleihin oli se, että muut joukkueet kasasivat kaikki parhaat pelurit ja ykkösnyrkit eli suomari- ja ykkössarjatasoiset pelurit. Meillä mukaan lähtivät kaikki, ketkä vain saatiin kasaan. Loppumetreille asti jännitimme, lähteekö kaikki yhdeksän. Onneksi kukaan ei loukkaantunut ja saimme pelit pelattua. Loppuottelua haittasi vielä rankkasade, joka keskeytti pelin välillä. Finaalissa jomalaiset hallitsivat ja lopputulos oli selvä 0-2 (1-3, 2-10). Kultaa Joensuuhun ja hopeaa Vinkkuun! Pronssiottelun vei niminnsä HP ja Kirittäret oli siis neljäs.

Ottelussa palkittiin vinkun ykkösenä Mette Hiltunen ja kakkosena Mona Asikainen. JoMa:n palkitut Aada Koistinen ja Iida Kinnunen.