B-TYTÖT YKKÖSPESIS JA C-SM LEIRISARJAN ENSIMMÄISET PELAAJAT

18.9.2022

Karvinen, Kokkonen, Muuttoranta

B-tytöt ykköspesiksen ja C-sm leirisarjan harjoitusryhmän valmistelut ovat myös hyvässä vauhdissa ja ensimmäiseksi esitellään aakkosjärjestyksessä kolmikko jotka ovat lähdössä projektiin mukaan ja pelaavat ensi kesänä kyseisiä pelejä. Samalla luodaan pohjaa ja valmiuksia siirtyä aikanaan B-tyttöjen superiin ja kohti naisten edustusjoukkuetta. Kaikki kolme pelaajaa ovat Viinijärven omia kasvatteja.

Lukkaripeliä ruvetaan kehittämään

Jenna Karvinen tekee paluun pesäpalloon vuoden tauon jälkeen. Jenna pelaa ensi kesänä C-sm leirisarjan pelien lisäksi B-tyttöjen ykköspesistä. 15-vuotias "Jensku" keskittyy talven harjoittelussa tottakai fysiikan kehittämiseen. Lajiharjoittelun puolella otetaan ulkopelissä tosissaan mukaan lukkari harjoittelu sekä linjapelaaminen. Sisäpelissä keskitytään takatilanne pelaamiseen ja ennenkaikkea kotiutuksiin sekä 2-tilanne pelaamiseen. Jennan vahvuutena on sisäpelissä ollut 3-puolen lyönnit ja niitä tehostetaan ja samalla haetaan osaamista ja monipuolisuutta lisää kakkospuolen lyönneillä. Jenna oli myös mukana C-tyttöjen valtakunnan leirillä Seinäjoella yhdistelmäjoukkueessa ja väläytteli osaamistaan. "Jenskulla" on sopimus kausista 2023 ja 2024.

Ensi kaudella lyödään juoksua

Anni Kokkonen keskittyy pelaamaan B-tyttöjen ykköspesistä ensi kaudella isolla vastuulla. Tällä hetkellä 15-vuotias "Ande" tulee olemaan ensi kaudella joukkueensa pääkotiuttajia ja siihen talven harjoituksissa tähdätään todella paljon. Anni on aikaisemmilla kausilla jäänyt turhan vähälle vastuulle mutta nyt on tarjolla enemmän peliaikaa ja ensi kaudella tähdätään läpimurtoon. Ulkopelissä treenaaminen tähtää 2-vahdin pelaamiseen jota tukee hyvä heittokäsi ja Anni myös lukee peliä hyvin haastavalla 2-vahdin paikalla. Talven aikana keskitytään harjoittelussa palloihin kiinni pääsemiseen. Ande väläytteli kesän aikana osaamistaan ja nyt se tuodaan esiin hyvällä harjoittelulla sekä riittävällä peliajalla. Annilla on tällä hetkellä sopimus kaudesta 2023.

Kesällä D-tyttöjen itä-länsi

Martta Muuttoranta 14-vuotta pelasi kuluneena kesänä D-tyttöjen itä-länsi ottelun Hyvinkään suurleirillä. "Marella" on sopimus pelikausista 2023 ja 2024 ja tavoitteena lähivuosina ehdottomasti siirtyminen B-tyttöjen superpesiksen ryhmään. Ulkopelissä panostetaan etukenttä pelaamiseen jossa vahvuutena on ehdottomasti kovien lyöntien torjunta. Lisäksi Martta lukee hyvin peliä ja ulottuvana pääsee palloihin jo hyvin kiinni. Talven aikana harjoitetaan ehdottomasti reagointia ja pienten vaihtolyöntien hakuja. Sisäpelissä "Mare" tunnetaan röyhkeänä ja hyvänä etenijänä joka tunnetusti syöksyy pesille. Pienet vaihtolyönnit kuuluvat ehdottomasti ensi talven kehitys juttuihin mutta ennenkaikkea suoraviivaisiin lyönteihin rajojen ja pesien tuntumaan haetaan lisää osaamista ja samalla saadaan monipuolisuutta lisää. Martalla on paljon potentiaalia ja kehittynyt hyvät koordinaatiot myös toisten lajien kautta ja luo hyvät pohjat pesäpallon vaatimuksiin. Tulevana kesänä "Mare" pelaa C-sm leirisarjaa ja B-tyttöjen ykköspesistä.

Kehitystä ja vastuuta haetaan kaikille laajalla rintamalla

B-tyttöjen superin ja naisten suomensarjan taustalla toimii siis tämä B-tyttöjen ykköspesiksen ja C-sm leirisarjan harjoitusryhmä joka toimii samalla ponnahduslautana B-tyttöjen superin ryhmään. Tällä tavalla saadaan tehostettua harjoittelua lisää, kuitenkin isoimpana asia on että kaikille saadaan ensi kesänä oikeanlaisia pelejä lisää ja vastuuta. Lähiaikoina tiedoitetaan lisää pelaajauutisia mutta nyt nautitaan siitä että edellä esitelty kolmikko pelaa "pinkki" paidassa jatkossakin.

Terveisin Maksu