B-Tytöille Tappio Supervuorossa

23.7.2022

Torstai-iltana pelattiin B-Tyttöjen ykköspesiksen pohjoislohkon kärkikamppailu Viinijärven Urheilijoiden ja Kempeleen Kirin välillä. Lähes kolmetuntinen kamppailu päättyi lopulta vierailija Kempeleen hyväksi 1-2. Jaksot 11-9 ja 5-10 sekä supervuoro 2-5.

Anni Kokkonen ratkaisi avausjakson

Avausjakson alussa Viinijärvi karkasi jo 5-1 johtoon. Kempele kuittasi kuitenkin kotijoukkueen johdon ja siirtyen 5-7 johtoon. Kolmannen aloittavalla Ada Reijonen puhkaisi 2-pesän takaa ja tilanne kaventui 6-7. Takapesät täynnä ja lyömään jokeri Anni Kokkonen. Painuva kumura taakse ja tuloksena kunnari ja kaksi tavallista juoksua ja Viinijärvi johtoon 9-7. Ulkopeli piti ja neljännessä vuorossa Viivi Hirvonen löi taakse kovaa ja Sara Rosti sekä Kiida Helminen toivat numeroiksi 11-7. Kempele kavensi vielä kahdella juoksulla jakso kuitenkin kotijoukkueelle 11-9.

Kempele ratkaisi heti ensimmäisessä vuorossa

Toisen jakson alussa Ada Vattulainen löi kolmospuolelta läpi tuloksena kunnari ja yksi tavallinen. Pinja Koivuselkä onnistui vielä kotiuttamaan Adan oli tilanne 3-0. Kempele tuli kuitenkin kovaa ja palloja ruvettiin suuntaamaan taakse ja tuloksena kahdeksan juoksua. Kempeleen ulkopeli piti ja kotijoukkue ei enään päässyt haastamaan kunnolla ja jakso vierailijalle 5-10.

Supervuorossa voitto lähellä

Viinijärvi aloitti sisällä tehden kaksi juoksua. Kempele kavensi 2-1. Kotijoukkueella oli kahden palon tilanteessa kaksi paikkaa lopettaa ottelu. Tähän ei tällä kertaa pystytty ja ottelu päättyi Kempeleen läpilyöntiin ja voittoon.

Martta Muuttoranta depytoi 2-kopparina

D-Tyttöjen itä-länsi ottelussa pelannut Martta Muuttoranta voi olla tyytyväinen ensi esiintymiseen. Avausjaksolla varsinkin "Mare" onnistui hyvin. Toisella jaksolla tuli fysiikan lait vastaan kuitenkin hyvä avauspeli. Kotijoukkueen kärki Sara Rosti ja Kiida Helminen toimi hyvin ja molemmat toivat neljä juoksua. Joukkueen kakkospalkittu Ada Vattulainen löi kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Ada oli erinomainen vaihtolyönneissään kärkilyönnit täysi 100 prosenttia ja niitä kertyi 11 kappaletta. Ykköspalkittu oli hienoja lyöntejä lyönyt jokeri Anni Kokkonen joka kotiutti viidesti. Viivi Hirvonen ja Pinja Koivuselkä löivät molemmat kolme juoksua. Viinijärvi jatkaa lohko kakkosena ja vierailija Kempele ykkösenä. Mainittakoon että Kempele koki ensimmäisen pistemenetyksen. Viinijärven tytöillä on runkosarjassa jäljellä vielä neljä peliä. Sotkamo kohdataan kahdesti ja Tampere sekä Kankaanpää kerran.