B-TYTÖILLE ISO VOITTO

8.7.2022

Viinijärven Urheilijoiden B-Tyttöjen ykköspesisjoukkue otti ison askeleen kohti lopputurnauspaikkaa kaatamalla keskiviikkona kotonaan Oulun Lipon puhtaasti 2-0. Jaksot 10-4 ja 3-2. Näin tuli kuitattua samalla pohjoisen vierailun tiukka tappio supervuoroparissa.

Loistoalku

Heti ensimmäisen jakson alussa Lukkari Sara Rostin johdolla pidettiin Oulu nollilla ja kun tultiin sisävuoroon niin rupesi tapahtumaan.  Jokeri Mona Asikainen iski Kiida Helmisen kotipesään ja heti perään seuraavana lyöjänä Pinja Koivuselkä kotiutti Martta Puhakan oli taululla numerot 2-0. Hurmos jatkui lähes kolme lyöntikierrosta ja päättyi vasta kun Viivi Hirvonen oli saatellut kotipesään Kiida Helmisen ja numeroiksi 10-0. Jakson vanhetessa Oulu paransi ulkopeliä ja osoitti vaarallista lyöntipeliä. Vinkun karkumatka kuitenkin kesti ja jakso Viinijärviläisille 10-4.

Räpylä kesti

Toinen jakso oli ulkopelin kautta taistelua koko joukkueelta ja se piti Vinkkulaiset ottelussa mukana. Jakson alkuun saatiin jälleen hyvä lähtö kun Martta Puhakka kotiutti Sara Rostin ja heti perään Viivi Hirvosen lyönnillä Kiida Helmisen ja numeroiksi 2-0. Toisessa vuoroparissa jokerikaksikko toimi Mila Kontinen löi ja Mette Hiltunen toi numeroiksi 3-0. Oulu kavensi tasoittavallaan tilanteeksi 3-1 ja näistä numeroista tultiin Oulun viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon. Oulu kavensi nollalla palolla 3-2. Tämän jälkeen nähtiin kolme voittavaa suoritusta. 1-vahti Kiida Helminen haki pienen 1-rajasta ja poltti Oulun kärkietenijän kolmoselle. Heti perään kovasta 2-rajalyönnistä 2-vahti Ada Reijonen poltti etenijän kolmospesälle. Kun vielä Ada Vattulainen pääsi linjassa palloon kiinni ja heitto 2-pesälle Reijoselle oli voitto Viinijärveläisten.

Koko joukkueen voitto

Hieno esitys tytöiltä räpylä kädessä ja varsinkin kun Oulu laittoi meidät suorittamaan. Ulkopelissä oltiin koko ajan iholla. Sisäpelin ensimmäinen vuoropari aiheutti selkeästi puutteita keskittymisessä ja lyöntiratkaisuissa ja niihin kyllä tullaan puuttumaan. Lukkari Sara Rosti jatkoi vahvoja otteita lautasen äärellä. Kulmapelaajat 2-vahti Ada Reijonen ja 3-vahti Martta Puhakka tekivät joukkueelle sitä tärkeää näkymätöntä työtä ja edesauttoivat kotijoukkueen voittoon. Palkitut olivat vahvaa ulkopeliä ja sisäpeliä pelannut Kiida Helminen joka toi neljä juoksua. Toinen palkittu oli niinikään vahvasti pelannut 3-koppari Viivi Hirvonen joka kotiutti kahdesti ja toi yhden juoksun. Jokerikolmikko Asikainen, Hiltunen ja Kontinen löivät yhteensä neljä juoksua.