B-Tytöille hieno jaksovoitto Siilinjärvellä

2.6.2023

Avausjakso kauden parasta ulkopeliä

Viinijärven Urheilijoiden B-Tytöt pelasivat torstai-iltana todella kylmissä olosuhteissa kauden toisen Superpesisottelunsa ja tuloksena oli 2-1 tappio kotijoukkue Siilinjärvelle supervuoroparin jälkeen. Tunnelmat olivatkin ottelun jälkeen kaksijakoiset loistava avausjakso ja huono toisen jakson loppu sekä supervuoroparissa romahtaminen. Tosissaan joukkue lähti superia voittamaan ja nopeasti saatiin palo taululle tämän jälkeen kuitenkin kaksi kunnarin arvoista läpilyöntiä ja peli oli pelattu.

Pelisuunnitelma toimi

Kapteeni Aamu Riissanen voitti perinteisen hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Ensimmäisessä sisävuorossa hyökättiin heti ja Martta Puhakka löi kakkospuolelle linjaan ja Aamu juoksi "Pinkit" heti 0-1 johtoon. Tasoittavalla Siipe teki yhden juoksun ja tilanne 1-1. Toisessa vuorossa Pinja Koivuselkä löi kovaa taakse koppareiden eteen ja Aamu Riissanen syöksyi kotipesään 1-2 johdon. Siipe sai nopeasti 2-2 tasoituksen ja painostustilanteen. Lukkari Sara Rostin nerokas pelaaminen esti kuitenkin Siilinjärven hyökkäyksen etenijä irti kolmoselta ja lyöjästä vielä palo ja vuoronvaihto.

Kolmannessa vuoroparissa pientä ratkaisun makua. Martta Puhakka lyö pallon linjan yli koppareiden eteen ja Aamu Riissanen syöksyy kotipesään jälleen Viinijärveläiset 2-3 johtoon ja se oli jo Aamun kolmas tuotu juoksu. Heti perään Ada Vattulainen sai kävellä vapaataipaleen turvin joukkueen 2-4 johtoon. Kolmannessa ulkovuorossa nähdään kovia suorituksia kakkospuoli Martta Puhakka ja Tua Riissanen torjuvat pahat lyönnit. Heti perään Ada Vattulainen tekee kovan ulkopelisuorituksen ja polttaa etenijän. Kopparikaksikko Aamu Riissanen sekä Viivi Hirvonen hakevat peräkkäin pahat vapaat lyönnit räpylöihin. Vuoropari huipentuu kakkospolttajaksi siirretyn Pinja Koivuselän polttoheittoon kotipesään ja viimeiseen vuoroon mennään 2-4 johtoasemassa. Kotijoukkue Siilinjärvi sai vielä mahdollisuuden mutta kolmikko Sara Rosti, Martta Muuttoranta, Ada Vattulainen lopetti Siilinjärveläisten yritykset ja tuloksena upea 2-4 voitto kauden parhaalla ulkopelillä.

Toisella jaksolla Siipe karkaa

Toisen jakson alku oli tasaista ja pitkään toisessa vuoroparissa oli tilanne vain 1-0 Siipelle. Viinijärvi joutui pelaamaan koko ajan sisäpelissä riskirajoilla ja avausjaksolla toimineet ratkaisut eivät vaan tuottaneet enään tulosta. Jakson viimeisessä sisävuorossa 5 - 0 tilanteessa Siipe teki seitsemän juoksua ja ote peliin repsahti. Tasoittavalla Puhakka ja Koivuselkä kotiuttivat Riissasen ja Vattulaisen ja jakso päättyi kotijoukkueelle 12-2.

Supervuoro halutaan unohtaa

Supervuoropariin lähdettiin voittamaan ja alku olikin hyvä etenijä poltettiin kotipesään. Tämän jälkeen kuitenkin pari läpilyöntiä ja peli oli pelattu avaralla kentällä tilanteen ollessa hetkessä 9-0. Pettyneet Viinijärveläiset odottivat vain ottelun loppumista ja kaveri teki toiset yhdeksän lisää.

Jälleen kuitenkin piste

Joukkue on pelannut nyt kaksi B-Tyttöjen Superpesiksen ottelua ja tuloksena kaksi tappiota supervuoroparissa Jyväskylälle sekä Siilinjärvelle kertoo siitä että jokaisessa pelissä on oikeasti mahdollisuuksia pärjätä. Siilinjärvellä joukkueesta palkittiin kapteeni Aamu Riissanen joka toi neljä juoksua loput kaksi toi Ada Vattulainen. Sisäpelissä tehoista vastasivat kaksikko Martta Puhakka sekä Pinja Koivuselkä jotka löivät yhteensä viisi juoksua. Ada Vattulainen ja Martta Puhakka pelasivat kauden parhaat ulkopelinsä jos supervuoropari unohdetaan koko joukkueelta. Isot kiitokset myös Jutta Honkaselle ja Anna Kieloaholle jotka lähtivät mukaan nopealla aikavälillä jokereiksi.

Ensimmäiset kotipelit jo maanantaina sekä tiistaina

Maanantaina 5.6 klo 18.00 kohdataan Jyväskylän Kirittäret Viinijärven Pallokentällä ja kotijoukkue lähtee nöyrästi hakemaan revanssia avauskierroksen supervuoropari tappiolle sekä heti tiistaina 6.6 samaan aikaan klo 18.00 kiilaan vastustajaksi juoksee Kajaani.

Tervetuloa paikanpäälle kannustamaan ja katsomaan tulevia huippupelaajia.