B-TYTÖILLÄ MUKAVA SUNNUNTAI KUUSANKOSKELLA

28.3.2022

B-Tyttöjen ykköspesikseen valmistautuva Viininjärven Urheilijat kohtasi sunnuntaina kahdesti tulevan ensi kesän vastustajan paikallisen Kuusankosken Puhdin. Ottelut pelattiin entisen Suomen maajoukkueen topparin nimeä kantavalla Sami Hyypiä areenalla hienoissa puitteissa.

ENSIMMÄISESSÄ PELISSÄ JOHTO VAIHTELI VUOROTELLEN

Ottelun alussa kentän pinnotteena ollut kumirouhe teki kiusaa etukenttäpelaajille ja hyvät suoritukset vesittyivät liukasteluun. Hallissa pelattiin lenkkarit jalassa ja piikkareita ei saanut käyttää. Nopeasti kuitenkin päästiin pelirytmiin kiinni. Melko pian kävi ilmi että vastakkain oli kaksi erittäin tasavahvaa ja hyvin harjoitellutta joukkuetta. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon mutta hyvin nopeasti tuli kuitti Vinkun jokeriosastolta ensiksi Minja Tanskanen löi kovaa ja heti perään Mila Kontinen onnistui ensimmäistä kertaa Vinkun paidassa lyömään juoksun ja tilanne 1-2. Viimeistä kertaa avausjaksolla tyttöjen tullessa sisälle johti Puhti 3-2. Heti kärki kentälle ja hyvät vaihtolyönnit ja perään onnistuneet vapaat lyönnit ja Kalle Helmisen "Immo" saatteli etenijän kahdesti kotipesään ja jakso Viun tytöille 3-4.

Toinen jakso jatkui tiukkana koko ajan aina kolmanteen vuoroon asti jossa Minja Tanskasen lyönnillä saatiin tilanteeksi 1-1. Seuraavassa ulkovuorossa tuli koko sunnuntain ainut tason lasku ja Puhti sai avustuksella kaksi juoksua ja löi yhden ottamattoman lyönnin, näin toinen jakso kotijoukkueelle ansaitusti 4-1 ja koko ottelu tasan 1-1.

TOINEN PELI ULKOPELIN NÄYTÖSTÄ

Jakson alussa Viinijärvi siirtyi 0-1 johtoon. Tämän jälkeen nähtiin hienoja voittavia ulkopelisuorituksia niin koti kuin vierasjoukkueen pelaajilta. Jakson näyttävimmän kiinnioton tarjoili "Ala Carte" Martta Puhakka joka pysäytti melkoisen pommin kakkosrajasta. Jakson loppupuolella Puhti haki voimakkaasti tasoitusta ensin pallo väliin kolmospuolelle ja etenijä kohti kotipesää 3-koppari Sole Riissanen oli eri mieltä juoksun synnystä ja kova polttoheitto kotipesään ja risti taululle. Heti perään samanlainen lyönti kakkospuolelle nyt Sara Rosti - Mona Asikainen taittolinja toimi ja pallo Ada Reijosen räpylässä ennen etenijää. Avausjakso jännittävien vaiheiden jälkeen 0-1 Liperin tytöille.

Toinen jakso noudatti täysin avausjakson käsikirjoitusta ja koko päivän hyvin toiminut ulkopeli ja etenkin räpylä kesti aina tiukoissa paikoissa. Juoksut tasattiin lopulta 1-1 ja koko peli Viininjärvelle 0-1.

KOTIUTUSKISASSA UPEITA LYÖNTEJÄ

Kotiutuskisa pelattiin kolmella parilla. Viinijärvi aloitti sisällä ja toisessa parissa Minja Tanskanen iski kakkosluukusta varrella läpi Ada Vattulaisen tuodessa juoksun. Viimeisessä parissa toisen pelin jokerina pelannut Viivi Hirvonen iski pallon läpi kolmosjatkeelta ja Sole Riissanen toi numeroiksi 0-2. Tasoittavallaan Puhti teki yhden juoksun hienolla lyönnillä ja kotiutuskisa Viinijärvelle 1-2.

PELIT PALVELIVAT HYVIN TEEMOJA

Ottelut sujuivat hyvin ja asetetut teemat toteutuivat pääpiirteittäin. Ulkopelin yksi teemoista oli nollatilanne pelaaminen ja siitä saatiin hyviä kokemuksia joka myös heijastui takatilanne pelaamisessa. Sisäpelin isoin teema oli myös nollatilanteen purku ja nyt nähtiin hyvin haastoja ja paljon oikeanlaista pelaamista. Kaaripelikin on nytkähtänyt askeleen eteenpäin ja hyvällä mallilla mennään. Etenemisessä pesältä lähdöt eivät vielä toteutuneet niinkuin halutaan ja vaaditaan mutta toki sielläkin eteenpäin on menty. Tehtävää kuitenkin riittää vielä ihan kiitettävästi. Mukana olleet vanhemmat tykkäsivät näkemästään ja varsinkin ulkopeli oli tasaisen varmaa. Onnistumisia tuli muutenkin koko pelissä laajalla rintamalla. Mukava oli kuunnella Linja-Autossa kun Suomi-Pop soi koko pitkän kotiintulomatkan ja itse asiassa se tuntui hyvässä seurassa lyhyeltä.