15.5.2022

Heti pistetili auki

B-tyttöjen ykköspesis käynnistyi heti rankoissa olosuhteissa, sunnuntaina Kuusankoskella kohdattiin Puhti ja Helsingin Roihu.Vettä satoi välillä niin rankasti, että pelit keskeytettiin ja koko ajan tuuli erittäin kovaa. Viinijärven tytöt oli kuitenkin tullut pelaamaan ja huonot olosuhteet pidettiin hyvin takaalalla.

Roihu kaatui puhtaasti

Ulkopeli toimi moitteettomasti ja lähes 100 prosenttisesti koko pelin. Lukkari Ada Reijonen, hallitsi lautasta koko ajan monipuolisesti ja sotki Roihun sisäpeliä, lopuista huolehti hyvin liikkunut ulkokenttä, varsinkin kakkospuolella pelanneet Hertta Kohonen ja Tua Riissanen polttivat etenijöitä kilpaa. Heitä säestivät hyvin kopparikaksikko Viivi Hirvonen ja Sara Rosti. Sisäpelissä Kiida Helminen meni aina kentälle ja oli todella vaikea poltettava Roihun ulkokentälle. Jokeri Minja Tanskanen löi etenijän kolmesti kotipesään. Varsinkin kaaripeli ja peliilme oli tyttöjen parasta, nykyisen valmennuksen aikana. Viinijärvestä palkittiin Lukkari Ada Reijonen ja Jokeri Minja Tanskanen. Ottelu päättyi jaksoin 0-2, jaksot 0-6 ja 2-4.

Kuusankoski vei kotiutuskisan

Toisessa ottelussa kohdattiin kova kotijoukkue Kuusankoski, jolla oli alla voitot Porista ja Roihusta. Avausjakso oli kovaa taistelua ja sen voitti Viinijärven tytöt 3-4. Jakso ratkesi kolmannessa sisävuorossa, jossa muutettiin kovien lyöntien vaihtolyöntipaikka ja saatiin jatkuvaa takatilanne painetta Kuusankoskelle ja samalla hyökättiin rajusti ja tehtiin hienosti neljä juoksua ja arvokas sarjapiste oli varmistettu. Toinen jakso alkoi jälleen tasaisesti, jakso kääntyi toisen vuoroparin aikana Puhdille. Ulkopeliin tuli pari huolimatonta suoritusta ja sisällä unohtui nöyryys hetkeksi. Jakson loppunumeot kavensi 4-1 viimeisessä vuorossa jokeriksi tullut Viivi Hirvonen. Kotiutuskisassa linja pelasi liiian passiivisesti ja tilanne oli jo 3-0. Viinijärven omalla vuorolla toinen ja kolmas lyöjä, jokerikaksikko Minja Tanskanen ja Anna Kieloaho kavensivat numeroiksi 3-2. Lisäjuoksut jäivät kuitenkin tulematta ja näin Puhti pääsi juhlimaan voittoa. Viun palkitut Pinja Koivuselkä ja Kiida Helminen.