Naisten joukkue kokoontui leirille

29.1.2019

Viime kesänä voitokkaan kauden pelannut naisten joukkue kokoontui ensimmäiselle leirilleen viime viikonloppuna 26.-27.1. Leirin aikana pidettiin lajitreenejä sekä testattiin nopeuksia Joensuun Areenassa ja talven aikana tutuksi tulleessa Jyrin hallissa.

Joukkue aloitti valmistautumisen suomensarjaan jo syksyllä ja talven aikana lähes täysin viimevuotinen joukkue on saanut vahvistuksekseen myös Veera Auvisen, Riikka Kilpeläisen ja Tiia Myllylän. (nimi korjattu 30.1.)

Riikka Kilpeläisen mielestä joukkueen treeneissä on syksyn ja talven aikana olut rento, mutta keskittynyt ilmapiiri. ”Porukka on ollut hyväntuulista”, Riikka kertoo. Hän on treenannut useamman vuoden pienryhmässä eri seuroja edustavien kanssa ja nyt onkin ollut mukavaa olla joukkueen kanssa tekemisessä useammin kuin vain leiriviikonloppuisin. Joukkuekaveritkin ovat tulleet paremmin tutuiksi.

Riikan mielestä talvi treenikausi tuntuu pitkältä ja etenkin näillä pakkasilla toivoisi jo kesän tulevan. Ensi kesältä hän odottaa aikaisia herätyksiä pelireissuille, ABC:n kanapastaa, tunnelmallisia bussimatkoja sekä onnistumisia koko joukkueelta ja iloista pesäpalloa.

Joukkueessa viimekin kesänä mukana ollut ja vanhempaan kaartiin kuuluva Satu ”Lade” Ikonen odottaa tulevalta kesältä hyviä ja ennen kaikkea hieman tiukempia pelejä kuin viime kesänä. ”Toivottavasti saadaan ehjä, hyvä porukka joka peliin kasaan ja nautitaan pelaamisesta kaikin puolin”, Lade toteaa.

Lade kertoo, että tutulla porukalla, muutamalla uudella tytöllä vahvistuneena treenaminen on ollut aktiivista ja mielekästä. Harjoituksissa on ollut selkeä suunnitelma tekemisestä, kuitenkin meidän omalla vahvuudella eli huumorilla höystettynä ja harjoittelu on tuntunut tosi hyvältä ja mukavalta.

Suomensarjan otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä ja ViUn naisten joukkue jatkaa valmistautumista kesään iloisin mielin. Toukokuu koittaa pian ja tositoimia päästään harjoittelemaan Kuopiossa maaliskuussa harjoitusottelussa PuPea vastaan.