ViU:n E-tyttöjen kaudelle 2017 Kultainen päätös!

28.8.2017

E-tyttöjen aluesarjamestarit 2017
E-tyttöjen aluesarjamestarit 2017

Viinijärven Urheilijoiden E-tyttöjoukkue päätti kautensa Itä-Suomen aluesarjan mestaruuteen.

Aluesarja päätettiin lauantaina 26.8. Haminassa järjestetyssä lopputurnauksessa. ViU raivasi tiensä runkosarjassa pelatun kakkospaikan jälkeen ensin ylempään loppusarjaan. Loppusarjan neljä parasta jatkoivat mitalipeleihin. Haminassa kohtasivat siis E-tytöt Haminan Palloilijoista, Lappeenrannan Pesä Yseistä, Puurtilan Kisa-Pojat Varkaudesta ja ViU:n E-tytöt Liperistä.

Välierässä vastaan asettui Lappeenrannan Pesä Ysit, jolle joukkue kärsi niukan tappion jatkosarjan avauspelissä Varkaudessa. Tällä kertaa Ysit eivät mahtaneet mitään paremmalleen ja välierästä ViU:n tytöt nappasivat voiton selvin numeroin 2-9. Tie loppuotteluun aukesi. Onnistumisia tuli jälleen laajalla rintamalla ja erityisesti ViU:n ulkopeli oli vahvaa.

Loppuottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Haminan Palloilijat, joka puolestaan oli selvittänyt oman välieränsä PK-P:a vastaan murskaavin numeroin 22-2.

Loppuottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi ukkosrintaman myrskypuuskan ajaksi. Joukkueiden palattua pukukopeista pääsi jännitysnäytelmä jatkumaan ja eräänlainen kulminaatiopiste oli, kun ViU toisen aloittavalla keräsi hyvin nopeasti kolme paloa ilman lisäjuoksuja. HP pääsi lyömään tasatilanteesta 2-2. ViU:n ulkopeli oli kuitenkin jälleen vähintään yhtä hienoa kuin välierässä ja niin HP jäi tuossa vuorossa myös ilman juoksuja. ViU:n ulkopeli jatkui samanlaisena loppuun saakka ja kun tytöille tuli vielä useita onnistumisia mailan varressa, niin ei HP päässyt missään vaiheessa uhkaamaan ViU:n voittoa. Lopputottelu päättyi numeroin 4-10 ViU:n mestaruusjuhliin!

Itä-Suomen aluesarjaa pelasivat tänä vuonna HP, ViU, PesäYsit, SiiPe-05, SiiPe-06, PK-P, Kirittäret, KiPa, JoMa ja PuPe. E-tytöissä voivat pelata 2005 ja myöhemmin syntyneet.