ViU Uutiset

Neljä suurta ja parasta ovat jäljellä, kun naisten Superpesiksen välierät käynnistyvät sunnuntaina. 12 kertaa peräkkäin loppuottelussa pelannut Kirittäret Jyväskylästä, kahden edellisvuoden mestari Lapuan Virkiä, viisi mitalia putkeen voittanut Pesäkarhut Porista ja vahvasti haastava 2000-luvun menestystarina Pesä Ysit Lappeenrannasta tarjoilevat katsojille piinaavan jännittävän kattauksen kaikilla mausteilla.
Viisi peräkkäistä kautta mitalikannassa pysyneet Lapuan Virkiä ja Pesäkarhut Porista lähtevät suurina suosikkeina naisten Superpesiksen puolivälieriin keskiviikkona. Kaksi edellistä mestaruutta vienyt Virkiä hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun, senkin Pesäkarhuja vastaan
Jukka-Pekka Vainionpää iski heinäkuun pelaajaksi 50 lyödyllään.
Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt ensi vuoden Itä-Länsi-tapahtuman järjestelyoikeudet Seinäjoen JymyJusseille. Pesäpallon miesten, naisten, A- ja B-poikien sekä B-tyttöjen arvo-ottelut pelataan Seinäjoella 18.-20.7.2014. Miesten juhlaottelu on vuorossa sunnuntaina. Itä ja Länsi ovat jo 80. kerran vastakkain, sillä 1932 käynnistynyt perinne on katkennut ainoastaan kolmesti sotavuosina.
Länsi nappasi jo viikonlopun kolmannen voittonsa Idästä, kun naisten ottelu päättyi 0-2 (2-2, 2-6). Kaisa Salmela ja Enni Kylä-Kause löysivät aukot Idän ulkokentästä ja varmistivat joukkueellensa voiton.
1013 katsojaa pääsi todistamaan jälleen aurinkoisessa säässä Lännen viikonlopun toista voittoa Idästä. B-tyttöjen ottelussa vierasjoukkue oli vahvempi luvuin 0-2 (0-1, 1-3).
Kaikkien aikojen etenijätilastossa sijalla 13 oleva helsinkiläislääkäri muistetaan ViU:n mestarijoukkueesta.